Posiłki 18.03.2025 r.

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Ogórkowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ,
MLE, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos meksykański 100 g ( GLU PSZ,)
Surówka z rzodkwi i czarnuszki 100 g
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 300 ml
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU
PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Galaretka drobiowa z udźca kurczaka 100 g
(SEL)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g

OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Ogórkowa z ziemniakami 400 ml
(GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem
200 g (GLU JĘCZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos własny 100 ml ( GLU PSZ,
SEL)
Surówka z rzodkwi i czarnuszki 100 g
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem
100 g
Kompot owocowy* b/c 300 m

KOLACJA – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 300 ml
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Galaretka drobiowa z udźca kurczaka
100 g (SEL)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g