Posiłki 22.04.2025 r.

Śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Ogórek kiszony 70 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ryż na sypko 200 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE)
Mus z jabłek z/c 150 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Ogórek kiszony 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DiETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ryż na sypko z tłuszczem (brązowy) 200 g
Pulpet wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ)
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml