Posiłki 18.09.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Brzoskwinia 100 g
Ketchup 20 g (SEL,)
Rukola 10 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL,)
Ziemniaki gotowane 200 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL,)
Ćwikła z chrzanem 100 g (MLE, S02,)
Brokuł gotowany 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Serek homo. naturalny 80 g (MLE,)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL,)
Ćwikła z chrzanem b/c 100 g (MLE, S02,)
Mizeria 100 g (MLE,)
Kompot owocowy b/c 300 ml