Posiłki 20.01.2025 r.
ŚNIADANIE – Dieta podstawowa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Ogórek kiszony 70 g
Sałat strzępiasta czerwona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Obiad – DIETA PODSTAWOWA
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Naleśniki z serem 200 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Ogórek kiszony 70 g
Sałat strzępiasta czerwona 20 g
Kawa z mlekiem 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml