Posiłki 19.02.2025 r.

ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona parzona z
dodatkiem białka wieprzowego z dodatkiem wody 50 g
(GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR, )
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Pieczarkowa z makaronem () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane () 200 g
Pulpet drobiowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos pietruszkowy () 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Surówka z marchwi i chrzanu () 100 g ( MLE, S02,)
Fasolka szparagowa z wody* 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona
parzona z dodatkiem białka wieprzowego z
dodatkiem wody 50 g ( GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR, )
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Obiad – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Jarzynowa z makaronem dieta () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane. () 200 g
Pulpet drobiowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos pietruszkowy () 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Surówka z marchwi i chrzanu b/c () 100 g (MLE, S02,)
Szpinak gotowany z olejem* 100 g ( GLU PSZ,)
Kompot owocowy* b/c 300 ml