Przejdź do treści
Szpital Miejski Specjalistyczny im. G. Narutowicza
Centrala: 12 416-22-66
Rejestracja: 12 257-82-62
Kontakt
Facebook
  • SzpitalRozwiń
    • Historia szpitala
    • O szpitalu
    • Aktualności
    • Podziękowania
    • Program tytoń
    • Szkoła rodzenia
    • Ankieta
    • Promocja zdrowia
    • Pracownicy
    • Pacjent
    • Certyfikaty/Komisje
/Zespoły
    • Cyberbezpieczeństwo
    • Telefony
  • Aktualności
  • Konkursy
  • Oddziały
  • Poradnie
  • Diagnostyka
  • Dostępność
  • Dobry posiłek
  • Zadania budżet Państwa
  • Kariera
  • Strefa kontrahentaRozwiń
    • Zamówienia publiczne
    • Plan postępowań
    • Zapytania ofertowe
Szpital Miejski Specjalistyczny im. G. Narutowicza

Posiłki 19.02.2025 r.

ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona parzona z
dodatkiem białka wieprzowego z dodatkiem wody 50 g
(GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR, )
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA

Pieczarkowa z makaronem () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ziemniaki gotowane () 200 g
Pulpet drobiowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos pietruszkowy () 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Surówka z marchwi i chrzanu () 100 g ( MLE, S02,)
Fasolka szparagowa z wody* 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona
parzona z dodatkiem białka wieprzowego z
dodatkiem wody 50 g ( GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR, )
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Obiad – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z makaronem dieta () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane. () 200 g
Pulpet drobiowy 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos pietruszkowy () 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Surówka z marchwi i chrzanu b/c () 100 g (MLE, S02,)
Szpinak gotowany z olejem* 100 g ( GLU PSZ,)
Kompot owocowy* b/c 300 ml

MAPA STRONY

  • Historia szpitala
  • Aktualności
  • Zamówienia publiczne
  • Pacjent
  • O szpitalu
  • Program tytoń
  • Ankieta
  • Telefony
  • Certyfikaty/Komisje
/Zespoły
  • RODO
  • Cyberbezpieczeństwo
  • Szkoła rodzenia
  • Aktualności
  • Promocja zdrowia
  • Pracownicy
  • Komunikaty
  • Oddziały
  • Diagnostyka
  • Poradnie
  • Zadania budżet Państwa
  • Dostępność
  • Dobry posiłek
  • Kontakt
  • Deklaracja dostępności
  • BIP

DANE KONTAKTOWE

ul. Prądnicka 35-37, 31-202 Kraków

Numer telefonu

12-416-22-66, 12-633-01-00

Email

sekretariat@narutowicz.krakow.pl
Kraków
  • Szpital
    • Historia szpitala
    • O szpitalu
    • Aktualności
    • Podziękowania
    • Program tytoń
    • Szkoła rodzenia
    • Ankieta
    • Promocja zdrowia
    • Pracownicy
    • Pacjent
    • Certyfikaty/Komisje
/Zespoły
    • Cyberbezpieczeństwo
    • Telefony
  • Aktualności
  • Konkursy
  • Oddziały
  • Poradnie
  • Diagnostyka
  • Dostępność
  • Dobry posiłek
  • Zadania budżet Państwa
  • Kariera
  • Strefa kontrahenta
    • Zamówienia publiczne
    • Plan postępowań
    • Zapytania ofertowe