Posiłki 19.05.2025 r.

ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g ( MLE)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka
wieprzowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Ogórek świeży 70 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Sałata strzępiasta czerwona 20 g

OBIAD– DIETA PODSTAWOWA
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (GLU PSZ, SEL, GOR,)
Ryż na sypko 200 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g ( MLE)
Mus z jabłek z/c 150 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

ŚNIADANIE- Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g ( MLE)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem
białka wieprzowego 50 g (może zawierać:
GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Ogórek świeży 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g

OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Zupa wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ryż na sypko z tłuszczem (brązowy) 200 g
Pulpet wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ)
Marchew oprószana z olejem 100 g ( GLU PSZ)
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy* b/c 300 ml