Posiłki 19.08.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE,)
Pomidor 70 g
Roszponka 10 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL,)
Ziemniaki młode gotowane (200 g
Kotlet z jaj-pieczony 90 g (GLU PSZ, JAJ,)
Marchew gotowana z olejem () 100 g
Surówka z pora i jabłka 100 g (MLE,)
Kompot owocowy z/c 250 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g (MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Roszponka 10 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Brokułowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane. () 200 g
Gulasz warzywny z tofu dieta150 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z pora i jabłka 100 g ( MLE,)
Kompot owocowy b/c 250 ml