Posiłki 19.12.2024 r.
Śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 2% tł 150g 1 szt ( MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Sos boloński z mięsa wieprzowego 150 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL,)
Bukiet warzyw gotowanych (brokuł, marchew, fasola) 100 g ( może zawierać: SEL, )
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Twarożek 60 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron pełnoziarnisty z tłuszczem 200 g (GLU PSZ,)
Budyń z wieprzowiny 80 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Bukiet warzyw gotowanych (march,kalafior, brokuł) 100 g
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL,)
Kompot owocowy b/c 300 ml