Posiłki 20.02.2025 r.

kolacja – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona parzona z
dodatkiem białka wieprzowego z dodatkiem wody 50 g
(GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR, )
Sałatka jarzynowa () 100 g ( JAJ, MLE, SEL, GOR, )

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Fasolka po bretońsku 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
Jabłko 150 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

kolacja – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 20 g
( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Pomidor 70 g
Rukola 10 g

Obiad – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Barszcz biały z ziemniakami () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, )
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,)
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 80 g
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 100 g (SEL,)
Cukinia pieczona z olejem * 100 g
Kompot owocowy* b/c 300 ml