Przejdź do treści
Szpital Miejski Specjalistyczny im. G. Narutowicza
Centrala: 12 416-22-66
Rejestracja: 12 257-82-62
Kontakt
Facebook
  • SzpitalRozwiń
    • Historia szpitala
    • O szpitalu
    • Aktualności
    • Podziękowania
    • Program tytoń
    • Szkoła rodzenia
    • Ankieta
    • Promocja zdrowia
    • Pracownicy
    • Pacjent
    • Certyfikaty/Komisje
/Zespoły
    • Cyberbezpieczeństwo
    • Telefony
  • Aktualności
  • Konkursy
  • Oddziały
  • Poradnie
  • Diagnostyka
  • Dostępność
  • Dobry posiłek
  • Zadania budżet Państwa
  • Kariera
  • Strefa kontrahentaRozwiń
    • Zamówienia publiczne
    • Plan postępowań
    • Zapytania ofertowe
Szpital Miejski Specjalistyczny im. G. Narutowicza

Posiłki 20.02.2025 r.

kolacja – DIETA PODSTAWOWA

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona parzona z
dodatkiem białka wieprzowego z dodatkiem wody 50 g
(GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR, )
Sałatka jarzynowa () 100 g ( JAJ, MLE, SEL, GOR, )

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA

Barszcz biały z ziemniakami () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Fasolka po bretońsku 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
Jabłko 150 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

kolacja – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 20 g
( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Pomidor 70 g
Rukola 10 g

Obiad – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz biały z ziemniakami () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, )
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,)
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 80 g
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Surówka wielowarzywna z olejem b/c () 100 g (SEL,)
Cukinia pieczona z olejem * 100 g
Kompot owocowy* b/c 300 ml

MAPA STRONY

  • Historia szpitala
  • Aktualności
  • Zamówienia publiczne
  • Pacjent
  • O szpitalu
  • Program tytoń
  • Ankieta
  • Telefony
  • Certyfikaty/Komisje
/Zespoły
  • RODO
  • Cyberbezpieczeństwo
  • Szkoła rodzenia
  • Aktualności
  • Promocja zdrowia
  • Pracownicy
  • Komunikaty
  • Oddziały
  • Diagnostyka
  • Poradnie
  • Zadania budżet Państwa
  • Dostępność
  • Dobry posiłek
  • Kontakt
  • Deklaracja dostępności
  • BIP

DANE KONTAKTOWE

ul. Prądnicka 35-37, 31-202 Kraków

Numer telefonu

12-416-22-66, 12-633-01-00

Email

sekretariat@narutowicz.krakow.pl
Kraków
  • Szpital
    • Historia szpitala
    • O szpitalu
    • Aktualności
    • Podziękowania
    • Program tytoń
    • Szkoła rodzenia
    • Ankieta
    • Promocja zdrowia
    • Pracownicy
    • Pacjent
    • Certyfikaty/Komisje
/Zespoły
    • Cyberbezpieczeństwo
    • Telefony
  • Aktualności
  • Konkursy
  • Oddziały
  • Poradnie
  • Diagnostyka
  • Dostępność
  • Dobry posiłek
  • Zadania budżet Państwa
  • Kariera
  • Strefa kontrahenta
    • Zamówienia publiczne
    • Plan postępowań
    • Zapytania ofertowe