Posiłki 20.08.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Blok drobiowy- wędlina dro. parzona z dodatk mięsa wp 50 g (SOJ, MLE,)
Ogórek świeży 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Bitka z szynki wieprzowej 80 g ( GLU PSZ,)
Sos szpinakowy* 100 ml ( GLU PSZ,)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem () 100 g
Dynia duszona z olejem* 100 g ( GLU PSZ,)
Kompot owocowy* z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Blok drobiowy- wędlina dro. parzona z dodatk
mięsa wp 50 g ( SOJ, MLE,)
Ogórek świeży 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Makaron z tłuszczem 200 g ( GLU PSZ,)
Bitka z szynki wieprzowej 80 g ( GLU PSZ,)
Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ,)
Kompot owocowy b/c 300 ml