Posiłki 20.12.2024 r.
Śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twaróg półtłusty 60 g (MLE)
Powidła śliwkowe 50 g
Sałata zielona 20 g
Mandarynka 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)
Ziemniaki gotowane 200 g
Kotlet z ryby (dorsz) 130 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g
Szpinak gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twaróg półtłusty 60 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Kawa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Krupnik jęczmienny 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Ryba pieczona (dorsz) 80 g (RYB)
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 100 g
Warzywa po grecku 100 g (GLU PSZ, SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml