Posiłki 21.02.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Pieczarkowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka z marchwi i chrzanu 100 g ( MLE, S02)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Sałatka szwedzka 100 g (GOR)
Budyń o smaku waniliowym z/c 150 ml ( MLE)
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Paprykarz szczeciński 80 g (RYB, SOJ)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Jarzynowa z makaronem dieta 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ)
Sałatka szwedzka b/c 100 g (GOR)
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Ryba (miruna) po grecku (bez pieprzu) 100 g (RYB, SEL)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g