Posiłki 21.02.2025 r.

śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Twarożek 60 g (MLE,)
Jabłko 150 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Szpinakowa z zacierką () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Ziemniaki gotowane () 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB, )
Bukiet jarzyn gotowany z olejem () 100 g ( SEL,)
Kompot owocowy* z/c 300 ml
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem () 100 g

śniadanie – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Twarożek 60 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g

Obiad – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Szpinakowa z zacierką () 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane. () 200 g
Pieczeń z ryby mielonej (Dorsz) 80 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Sos koperkowy () 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Bukiet jarzyn oprószany z olejem () 100 g (GLU PSZ, SEL,)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy* b/c 300 ml