Posiłki 21.05.2025 r.

ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Serek homo. naturalny 80 g (MLE)
Jabłka prażone b/c 150 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Sałata zielona 20 g

OBIAD– DIETA PODSTAWOWA
Zupa grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 300 ml
Sałata zielona z kefirem 50 g (MLE)

ŚNIADANIE- Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Serek homo. naturalny 80 g (MLE)
Jabłka prażone b/c 150 g
Sałata zielona 20 g

OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z wody* 100 g
Sałata zielona z kefirem 50 g (MLE)
Kompot owocowy* b/c 300 ml