Posiłki 21.08.2025 r.

śniadanie – Dieta PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 2% tł 150g 1 szt (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 70 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml
(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

obiad – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Cukinia z dynią pieczone z olejem * 100 g
Surówka z rzodkwi, marchwi i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

śniadanie– Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g ( MLE)
Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 70 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 70 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA ŁATWO STRAWNA
Zupa ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Cukinia z dynią pieczone z olejem * 200 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml