Posiłki 21.10.2025 r.

ŚNIADANIE – Dieta PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ)
Rukola 10 g
Papryka świeża 70 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Zupa jarzynowa z zacierką -podstawa 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka wielowarzywna z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy* z/c 300 ml
Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ)

ŚNIADANIE – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ)
Rukola 10 g
Papryka świeża 70 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Jarzynowa z zacierką -podstawa 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL)
Buraczki podprawiane -drobno tarte (bez cukru) 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy* b/c 300 ml
