Posiłki 22.05.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL,)
Ziemniaki gotowane 200 g
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 80 g
Sos bazyliowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem 100 g (GLU PSZ,)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Jogurt owoce leśne 100g 1 szt ( MLE,)
Dynia duszona z olejem 100 g ( GLU PSZ,)
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 70 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE,)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Grysikowa 400 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 80 g
Sos bazyliowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g ( GLU PSZ,)
Kompot owocowy b/c 250 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szynka pieczona, łopatka wieprzowa wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego z dodatkiem wody 50 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: MLE, SEL, GOR,)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g