Posiłki 22.10.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ)
Rukola 10 g
Papryka świeża 70 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Jarzynowa z zacierką podstawa 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Eskalopka z kurczaka 100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
Buraczki podprawiane – drobno tarte (bez cukru) 100 g (GLU PSZ)
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ)
Rukola 10 g
Papryka świeża 70 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Jarzynowa z zacierką podstawa 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Filet z kurczaka pieczony 80 g (GLU PSZ)
Sos pietruszkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g
Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy b/c 300 ml