Posiłki 23.05.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
Mix sałat 10 g
Banan 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Pomidor 70 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 350 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, )
Kompot owocowy z/c 250 ml
Mandarynka 150 g
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, )
Mix sałat 10 g
Pomidor 70 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron pełnoziarnisty z tłuszczem 200 g (GLU PSZ,)
Zrazik wieprzowy pieczony mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ, )
Sos jarzynowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Brokuł gotowany 100 g
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL,)
Kompot owocowy b/c 250 ml