Posiłki 23.06.2025 r.

ŚNIADANIE – Dieta PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Kotlet z jaj 90 g (GLU PSZ, JAJ)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z selera, marchwi i jabłka z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy z/c 300 ml

śniadanie – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWOPRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

obiad – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWOPRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z selera, marchwi i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml