Posiłki 23.07.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Filet zapiekany* 50 g (SOJ, MLE,)
Ogórek świeży 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Bitka z szynki wieprzowej 80 g ( GLU PSZ,)
Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ,)
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Filet zapiekany* 50 g (SOJ, MLE,)
Ogórek świeży 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
*Blok drobiowy – wędlina dro. parzona z dodatkiem mięsa wieprzowego został zmieniony na filet zapiekany.
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Solferino 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Makaron z tłuszczem 200 g ( GLU PSZ,)
Bitka z szynki wieprzowej 80 g ( GLU PSZ,)
Sos szpinakowy 100 ml ( GLU PSZ, )
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ,)
Kompot owocowy b/c 300 ml