Posiłki 23.08.2024 r.
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
Szpinak gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ,)
Kompot owocowy z/c 300 ml
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Papryka świeża 70 g
Roszponka 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,)
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona
parzona z dodatkiem wody 20 g ( SOJ, MLE,)
Woda mineralna niegazowana 250 ml
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet z ryby (Dorsz) 80 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Szpinak gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ,)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Papryka świeża 70 g
Roszponka 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,)
Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody. 20 g ( SOJ, MLE,)
Woda mineralna niegazowana 250 ml