Posiłki 23.10.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml (MLE, GLU OW)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Ser topiony 50 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (GLU PSZ, SEL, GOR)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Pulpet wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z marchwi z olejem 100 g
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Serek homo. naturalny 80 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Pulpet wieprzowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z marchwi z olejem b/c 100 g
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml