Posiłki 23.12.2024 r.
KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka drobiowa, parzona z dodatkiem białka wieprzowego (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną z/c 300 ml
Woda mineralna niegazowana 250 ml
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Fasolka po bretońsku 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Jabłko 150 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynka drobiowa, parzona z dodatkiem białka wieprzowego (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 300 ml
Woda mineralna niegazowana 250 ml
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 80 g
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml