Posiłki 25.02.2025 r.

śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Papryka świeża 70 g
Rukola 10 g

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Zupa grochowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos ziołowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Surówka z rzepy, jabłka i marchewki 100 g ( MLE,)
Cukinia pieczona z olejem * 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

śniadanie – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g ( MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE)
Papryka świeża 70 g
Rukola 10 g

Obiad – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Zupa grochowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ,SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ,)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sos ziołowy () 100 ml ( GLU PSZ, SEL)
Szpinak (liście) gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ,)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100g
Kompot owocowy* b/c 300 ml