Posiłki 26.03.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Blok drobiowy- wędlina drobiowa parzona z dodatkiem mięsa wieprzowego 50 g (SOJ, MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Papryka świeża 70 g
Rukola 10 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z rzepy, jabłka i marchewki z olejem 100 g (MLE)
Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 250 ml
Drożdżówka mini 1 szt 36 g (GLU PSZ, JAJ)
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 250 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Blok drobiowy – wędlina drobiowa parzona z dodatk mięsa wieprzowa 50 g ( SOJ, MLE)
Papryka świeża 70 g
Rukola 10 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml ( GLU PSZ, SEL)
Marchew oprószana z olejem 100 g (GLU PSZ)
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem 100 g – zmiana jadłospisu (surówka z kapusty pekińskiej z olejem) z powodu ograniczonej ilości składników w stosunku do zapotrzebowania
Kompot owocowy b/c 250 ml