Posiłki 25.03.2025 r.

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z rzepy, jabłka i marchewki 100 g (MLE)
Buraczki gotowane 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLPSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Ryba (Dorsz) po grecku (bez pieprzu) 100 g (RYB, SEL)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml

OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Szpinak (liście) gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml

KOLACJA – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g
Ryba (Dorsz) po grecku (bez pieprzu) 100 g (RYB, SEL)
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml