Posiłki 25.07.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE,)
Pomidor 70 g
Roszponka 10 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, )
Ryż na sypko 200 g
Leczo z drobiem-dieta 150 g
Sałata zielona z olejem 50 g
Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL,)
Kompot owocowy z/c 300 ml
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Ryż na sypko 200 g
Leczo z drobiem-dieta 150 g
Sałata zielona z olejem 50 g
Seler z pietruszką gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL)
Kompot owocowy b/c 300 m
KOLACJA – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml