Posiłki 25.11.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml ( GLU PSZ, MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Fasolowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, SEL,)
Naleśniki z serem 200 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,)
Pomidor 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,)
Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL,)
Kompot owocowy b/c 300 ml