Posiłki 26.02.2025 r.

śniadanie – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Serek homo, naturalny 80 g (MLE)
Jabłka prażone b/c 150 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Zupa grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem 100 g (GLU PSZ)
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 300 ml

śniadanie – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Serek homo, naturalny 80 g (MLE)
Jabłka prażone b/c 150 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Obiad – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Zupa grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy* b/c 300 ml