Posiłki 26.03.2025 r.

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem 100 g (GLU PSZ)l
Dynia duszona z olejem 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy z/c 300 ml

KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLUPSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 70 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml

OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Grysikowa 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Filet z kurczaka gotowany 80 g
Sos bazyliowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Fasolka szparagowa z wody 100 g
Dynia duszona z olejem* 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy b/c 300 ml

KOLACJA – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml