Posiłki 26.06.2025 r.

ŚNIADANIE – Dieta PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 2% tł. 150g 1 szt. (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 70 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT,)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Cukinia z dynią pieczone z olejem 100 g
Surówka z rzodkwi, marchwi i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 300 m

śniadanie – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWOPRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 70 g
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

obiad – Dieta ŁATWOSTRAWNA
Ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Cukinia z dynią pieczone z olejem 200 g
Kompot owocowy z/c 300 ml