Posiłki 26.07.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Płatki owsiane na mleku 400 ml ( MLE, GLU OW,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Ketchup 20 g (SEL,)
Papryka konserwowa 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
Szpinak gotowany z olejem 100 g ( GLU PSZ,)
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Twaróg półtłusty 60 g ( MLE,)
Arbuz 150 g
Papryka konserwowa 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Ziemniaki młode z tłuszczem gotowane 200 g
Pulpet z ryby (Dorsz) 80 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB, )
Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, )
Szpinak gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ,)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy* b/c 300 ml