Posiłki 26.11.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Miód (25g) 2 szt
Twarożek 60 g (MLE,)
Pomidorki koktajlowe 70 g
Roszponka 10 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Brokułowa z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos meksykański 100 g ( GLU PSZ,)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
Surówka z rzodkwi i czarnuszki 100 g
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Twarożek z koperkiem 60 g ( MLE,)
Roszponka 10 g
Pomidorki koktajlowe 70 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, )
Kasza jęczmienna/sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ,)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL,)
Surówka z rzodkwi i czarnuszki 100 g
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml