Posiłki 27.03.2025 r.

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Łazanki z kapustą i mięs wp. z łopatki 350 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
Banan 200 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

KOLACJA – DIETA PODSTAWOWA
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLUPSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasztet z ciecierzycy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 300 ml

OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron pełnoziarnisty z tłuszczem 200 g (GLU PSZ)
Zrazik wieprzowy pieczony mielony (bez pieprzu) 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Brokuł gotowany 100 g
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy b/c 300 ml

KOLACJA – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanóW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Pasztet z ciecierzycy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Woda mineralna niegazowana 250 ml
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 300 ml