Posiłki 28.01.2025 r.

ŚNIADANIE – Dieta podstawowa
Kefir 2% tł. 200 ml (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Papryka świeża 70 g
Rukola 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Obiad – DIETA PODSTAWOWA
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Kasza jęczmienna / sypko 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Surówka z rzepy, jabłka i marchewki 100 g (MLE)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy z/c 300 ml

ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Papryka świeża 70 g
Rukola 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
Kasza jęczmienna / sypko z tłuszczem 200 g (GLU JĘCZ)
Pieczeń rzymska wieprzowa 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos ziołowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Szpinak (liście) gotowany z olejem 100 g (GLU PSZ)
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml