Posiłki 28.04.2025 r.

ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Zupa brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Kotlet z jaj 90 g (GLU PSZ, JAJ)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z kapusty czerwonej z olejem 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml Uwaga: W dniu dzisiejszym surówkę z selera i jabłka z olejem zamieniono na surówkę z kapusty czerwonej z olejem ze względu na brak asortymentu

ŚNIADANIE – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD- DiETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Zupa brokułowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200g
Pulpet drobiowy 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Marchew gotowana z olejem 100 g
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy* b/c 300 ml
Sos koperkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL) Uwaga: W dniu dzisiejszym surówkę z selera i jabłka z olejem zamieniono na surówkę z czerwonej kapusty ze względu na brak asortymentu