Posiłki 28.08.2025 r.

śniadanie – Dieta PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 2% tł 150g 1 szt (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Ser żółty 50 g (MLE)
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml
(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

obiad – DIETA PODSTAWOWA
Zupa szpinakowa z ziemniakami 400 ml
(GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron 200 g (GLU PSZ)
Sos boloński z mięsa wp 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL)
Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL)
Bukiet warzyw gotowanych
(march,kalafior, brokuł)* 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml

śniadanie– Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Pomidor 70 g
Mix sałat 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

obiad – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Zupa szpinakowa z ziemniakami 400 ml
(GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron pełnoziarnisty z tłuszczem 200 g (GLU PSZ)
Budyń z wieprzowiny 80 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ)
Bukiet warzyw gotowanych
(march,kalafior, brokuł)* 100 g
Surówka z selera i jabłka z olejem b/c 100 g (SEL)
Kompot owocowy* b/c 300 ml