Posiłki 28.11.2024 r.
ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Ser topiony 50 g (MLE,)
Papryka świeża 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Fasolka po bretońsku 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
Jabłko 150 g
Kompot owocowy z/c 300 ml
ŚNIADANIE – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Kawa z mlekiem/p b/c 300 g ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 90 g ( GLU PSZ,)
Masło extra 82% 10 g ( MLE,)
Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 80 g (MLE,)
Papryka świeża 70 g
Sałata zielona 20 g
OBIAD – DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT, )
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,)
Mięso drobiowe gotowane z udźca kurczaka 80 g
Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ,)
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100 g (SEL,)
Cukinia pieczona z olejem 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml