Posiłki 29.04.2025 r.

ŚNIADANIE – DIETA PODSTAWOWA
Kefir 2% tł 200 ml (MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka Premium konserwowa, wieprzowa, parzona z poł. kaw. mięsa 50 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, SEL, GOR, S02)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g

OBIAD – DIETA PODSTAWOWA
Zupa pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron 200 g (GLU PSZ,)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos szpinakowy* 100 ml (GLU PSZ)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g
Dynia duszona z olejem* 100 g (GLU PSZ)
Kompot owocowy* z/c 300 ml

ŚNIADANIE – Dieta Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Szynka Premium konserwowa, wieprzowa, parzona z poł. kaw. mięsa 50 g (GLU PSZ, SOJ, może zawierać: JAJ, MLE, SEL, GOR, S02)
Ogórek kiszony 70 g
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem/p b/c 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

OBIAD- DiETA ŁATWO STRAWNA
Zupa solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Makaron z tłuszczem 200 g (GLU PSZ)
Szynka wieprzowa gotowana 80 g
Sos szpinakowy* (bez pieprzu) 100 ml (GLU PSZ)
Dynia duszona z olejem (bez pieprzu)* 100 g (GLU PSZ)
Fasolka szparagowa z wody* 100 g
Kompot owocowy* z/c 300 ml