04.10.2024

Na zdjęciu: Kasza manna na mleku, Kawa zbożowa z mlekiem, Chleb mieszany pszenno-żytni, Chleb Graham, Masło extra 82%, Twarożek, Śliwka, Sałata strzępiasta czerwona

ŚNIADANIE - DIETA PODSTAWOWA

Kasza manna na mleku 400 ml (GLU PSZ, MLE)
Kawa zbożowa z mlekiem/p 300 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Śliwka 120 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g

Na zdjęciu: Szpinakowa z zacierką, Ziemniaki gotowane, Ryba smażona (Dorsz), Bukiet jarzyn gotowany z olejem, Kompot owocowy, Sałatka z kapusty czerwonej z olejem

OBIAD - DIETA PODSTAWOWA

Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki gotowane 200 g
Ryba smażona (Dorsz) 110 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g (SEL)
Kompot owocowy z/c 300 ml
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100 g

Na zdjęciu: Kawa z mlekiem, Chleb Graham, Masło extra 82%, Twarożek, Pomidor, Sałata strzępiasta czerwona

ŚNIADANIE - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Kawa z mlekiem/p b/c 300 g (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
Chleb Graham 90 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 10 g (MLE)
Twarożek 60 g (MLE)
Pomidor 70 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g

Na zdjęciu: Szpinakowa z zacierką, Ziemniaki z tłuszczem gotowane, Pieczeń z ryby mielonej (Dorsz), Sos koperkowy, Bukiet jarzyn oprószany z olejem, Sałatka z kapusty czerwonej z olejem, Kompot owocowy

OBIAD - DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Szpinakowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)
Ziemniaki z tłuszczem gotowane 200 g
Pieczeń z ryby mielonej (Dorsz) 80 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
Bukiet jarzyn oprószany z olejem 100 g (GLU PSZ, SEL)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g
Kompot owocowy b/c 300 ml